Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Δι’ ευχών τοιούτων «αγίων» «Μακαριότατε», οι «αλλαγές» σας;

Δημοσίευση : 10 Φεβρουαρίου

Για κάποιες «αλλαγές» κάνατε λόγο, έτσι αόριστα, στην πρώτη σας συνέντευξη, σε οικονομική μάλιστα εφημερίδα (στον «κόσμο του επενδυτή) μακ. Αρχιεπίσκοπε Ιερώνυμε!

Με αυτήν την αφορμή θα ήθελα να σας ρωτήσω αν είναι στις προθέσεις σας να βελτιώστε και την δική σας εικόνα ως Επισκόπου της Εκκλησίας μας.

Ξέρω, δεν σας αρέσει να σας δείχνουν τα κανάλια, εσάς, όπως διαδίδεται. Καλώς ή κακώς όμως η εικόνα σας θα είναι, θέλετε δεν θέλετε, σε πρώτη ζήτηση στα κανάλια και στις εφημερίδες τώρα που γίνατε αρχιεπίσκοπος. Ήδη, η κρατική τηλεόραση (ΕΤ1) βρέθηκε σήμερα Κυριακή στην μητρόπολη σας, στην Λιβαδειά, για να μεταδώσει την λειτουργία στην οποία χοροστατείτε, εκεί.
Σας είδαμε πάνω στο δεσποτικό, πλαισιωμένο από τους ιερείς σας, να φοράτε και εκείνο το άμφιο με την ουρά, που κατά τις κινήσεις σας στο ναό χρειάζονταν δυο διάκοι να την κρατάνε (την ουρά!) σπεύδοντας κάθε φορά να ευθυγραμμιστούν με τις κινήσεις σας. Άλλος διάκος ήταν επιφορτισμένος να σας φτιάχνει το ύφασμα, την κορδέλα από το καλιμαύκι σας!

Σας λένε «παπά», για να υπογραμμίσουν το πόσο απλός είστε. Είναι όμως εικόνα απλότητας όλα αυτά;
Ακούσαμε και την χορωδία να σας ψέλνει τα «πολλά έτη». Άλλο πάλι αυτό! Να ακούμε περισσότερα «εις πολλά έτη δέσποτα» παρά «Κύριε ελέησον», σε λειτουργίες που χοροστατείτε!!!.. Δεν το καταργείτε αυτό (να μια απλή αλλαγή, «παπά» μου), μη τυχόν και λειτουργήσει αρνητικά όπως και στον Χριστόδουλο;

Παπάς, «απλός» ε; Όπως απλός και ο Χριστός; Δεν νομίζω! Μια κουστωδία από δεσποτάδες είδαμε να σας πλαισιώνουν στην χοροστασία σας σήμερα! Ντυμένοι όλοι σας (μισή ντουζίνα, συν ένας χωρίς μίτρα) με την αυτοκρατορική σας, την χρυσοστόλιστη στολή! «Παπάδες», ναι, αλλά της Παλαιάς Διαθήκης, ε; Φαρισαίοι, και βάλε!!!..

Τι τις θέλετε τις βαρύτιμες αυτές στολές, που σας κάνουν σαν μπόγους (εις διπλούν, αν είστε ήδη χοντροί) και που σας δυσκολεύουν στις κινήσεις σας (σαν να έχετε συγκαεί, περπατάτε), και που ακόμα και το σημείο του σταυρού δυσκολεύεστε να κάνετε, φορτωμένοι όλα αυτά τα πράγματα;

Στηθήκατε μετά όλοι οι μιτροφόροι (τι το θέλετε αυτό το αδαμαντοστόλιστο «καθίκι» στο κεφάλι;), και πέρναγαν καμιά δεκαριά αρχιμανδρίτες, ένας ένας στη σειρά, και σας έκαναν βαθειά υπόκλιση («μετάνοια»)! ...Η «απλότης» εκ μέρους σας, η ξεφτίλα από την δική τους πλευρά ...

«Ευλόγησε Δέσποτα!», του δεσποτάτου της Θήβας (και της Εκκλησίας της Ελλάδος στη συνέχεια)!..

Σας είδαμε και στην ωραία πύλη να λιβανίζετε, μεσ' 'την γκλαμουριά με την μίτρα στο κεφάλι, και με φόντο τον Εσταυρωμένο (μέσα στην άκρα Του ταπείνωση, και με το αγκάθινο στεφάνι στο κεφάλι Του, Εκεινος)!!!

Η εικόνα αυτή (παράσταση) επαναλήφθηκε και από τους υπόλοιπους δεσποτάδες σας, στην ωραία πύλη, καθώς (υποκριτικά) καλούσαν τον Θεό «να επιβλέψει εξ ουρανού»! Τι να δει από σας ο Θεός; Έχει αποστρέψει το πρόσωπό του από τέτοιες σιχαμάρες! Αμφιβάλετε;

Ακολούθησαν εκείνα τα μακρόσυρτα ααααα εεεεε οοοοο (άγιος ο Θεός) που άλλους κοίμισαν και σε άλλους προκάλεσαν έξαψη όπως σε μια κυρία που μίλαγε με την διπλανή της κουνώντας νευρικά μια βεντάλια στο πρόσωπο της!..

Εύστοχο το επόμενο κομμάτι: «Κύριε σώσε τους ευσεβείς»! Ο Θεός να μας φυλάει από εσάς, από τον σκανδαλισμό λόγω και της εικόνας που παρουσιάζετε εσείς το.. «σώμα της Εκκλησίας»! Ένα σωματείο απλού συλλόγου, περισσότερο σοβαρό είναι και περισσότερο σεβασμό προκαλεί από ό,τι εσείς!!!..

Οι χρυσοστόλιστοι παριστάμενοι σας, σήμερα (τους αναφέρουμε για την ιστορία) ήταν:

1. Ο «άγιος» Τρίκης (όνομα και αυτό!), Αλέξιος.
2. Ο «Άγιος» Νικαίας, Αλέξιος.
3. Ο «άγιος» Αυλώνος (τι είναι αυτό;) Ιγνάτιος.
4. Ο «άγιος» Φθιώτιδος (αυτός με το πτώμα του Βησσαρίωνα) Νικόλαος.
5. Ο «άγιος» Χαλκίδος Χρυσόστομος.
6. Ο «άγιος» Φαναρίου (Ισταμπούλ;) Αγαθάγγελος.

Μετά, ακολούθησαν τα «αναγνώσματα» (η Αποστολική και η Ευαγγελική περικοπή) τα οποία δεν ήταν αναγνώσματα αλλά τραγουδήματα αφού δεν αναγνώστηκαν αλλά τραγουδήθηκαν!!!..

Δι' ευχών, των τοιούτων «αγίων» «Μακαριότατε», θα κάνετε τις «αλλαγές» σας;



Δεν υπάρχουν σχόλια: